VIDEO Târgul „Toamna Buzoiană”, deschis în prezența ministrului Petre Daea

Timp de șapte zile fermierii locali au ocazia să-și expună roadele din noua recoltă în cadrul Târgului de sezon Toamna Buzoiană. Ministrul Agriculturii a fost prezent duminică la deschiderea târgului anual și, așa cum ne-a obișnuit, a trecut pe la toate tarabele fermierilor pentru a face cumpărături.

Petre Daea a trecut pe la standurile producătorilor unde a făcut o baie de mulțime, buzoienii fiind încântați de prezența ministrului pus pe cumpărături.

Daea și-a achiziționat dulcețuri, băuturi, usturoi, mezeluri, brânzeturi și diferite soiuri de miere de albine.

Ministrul Daea și-a cumpărat și diverse sortimente de usturoi printre care și Benone, inventat de inginerul Costel Vânătoru la Buzău.

Sute de oameni au venit la deschiderea festivalul dedicat toamnei, unii doar penru a testa piața, alții hotărâți să-și încarce sacoșele cu legumele pentru conserve.

Unii dintre ei nu s-au putut abține să nu-l salute pe ministrul Daea sau pe primarul Constantin Toma.

În cadrul festivalului „Toamna Buzoiană”, producătorii autohtoni oferă spre vânzare legume şi fructe de sezon, preparate tradiţionale din carne şi din lapte, conserve şi dulceţuri, produse apicole, must, vinuri româneşti, dulciuri, precum şi obiecte de artizanat.

Până pe 25 septembrie, buzoienii sunt așteptați la târg, unde pot cumpăra de la standurile producătorilor locali, iar de la ora 17,00, pot lua parte la recitalurile susținute de numeroși artiști de muzică populară.

Sărbătorile recoltei erau celebrate cu fast încă de pe vremea strămoșilor geto-daci care  desfășurau practici diverse pentru ca oamenii să se bucure de o iarnă ușoară, iar anul următor să fie roditor.