Zeci de pensionari cu probleme reumatismale, așteptați la tratament în stațiunea Sărata Monteoru. Prima serie, anunțată la Casa de Pensii

Primele bilete de tratament, repartizate prin Casa Județeană de Pensii, au ajuns la Buzău. În total, în prima serie, Buzăul a primit 91 de bilete, cele mai multe fiind pentru cei cu probleme reumatismale.

Ca de fiecare dată în ultimii ani, cele mai multe locuri sunt disponibile pentru stațiunea Sărata Monteoru unde, de exemplu, în prima serie, pot pleca 79 de buzoieni. Pensionarii din Buzău mai pot solicita tratamente și pentru afecțiuni digestive și cardiovasculare, deoarece sunt 6 locuri disponibile în stațiuni cu renume, precum Covasna și Olănești.

Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile. Cele mai importante criterii de departajare la aprobarea biletelor de tratament iau în calcul dacă solicitantul a mai beneficiat de un bilet de tratament în ultimii doi ani, categoria de pensie precum şi valoarea totală brută a drepturilor băneşti.

Persoanele care doresc să beneficieze de acordarea unui bilet de tratament balnear în prima serie din acest an, cu data de începere 19 februarie, se pot adresa direct la ghişeul “bilete de tratament” din sala de Relaţii Publice a Casei de Pensii Buzău.