Caravana școala din parc: 5 zile de aventură și educație în 5 cartiere buzoiene.

Într-un efort de a aduce educația și cultura mai aproape de comunitate, ne bucurăm să anunțăm lansarea ediției cu numărul 3 a „Caravanei Școala din cartier”. Acest proiect inovator își propune să ofere copiilor din cartierele buzoiene ocazia de a participa la ateliere senzoriale, ateliere de mișcare, jocuri în echipă, dezvoltare personală, educație prin artă și socializare chiar în mijlocul comunității.

Evenimentul se desfășoară în 5 cartiere buzoiene în perioada 4-8 septembrie în curtea mai multor unități de învățământ. Astfel, chiar înaintea începerii anului școlar, copiii se pot bucura de activități educative alături de vecinii din cartier.

Programul caravanei Școala din cartier include o gamă variată de activități menite să îmbine învățarea cu distracția:

Ateliere senzoriale: Copiii vor avea ocazia să exploreze diferite senzații prin activități tactile, vizuale și auditive, contribuind astfel la dezvoltarea lor senzorială și cognitivă.

Ateliere de mișcare: Prin jocuri și exerciții interactive, copiii vor fi încurajați să-și dezvolte abilitățile motorii și coordonarea.

Jocuri în echipă: Participarea la jocuri de grup va încuraja spiritul de echipă, comunicarea și colaborarea între copii.

Dezvoltare personală: Prin activități creative și provocări, copiii vor fi încurajați să-și descopere și să-și dezvolte abilitățile individuale.

Educație prin cultură: Atelierele de artă vor oferi copiilor o modalitate de a-și exprima liber gândurile și sentimentele, contribuind la dezvoltarea lor artistică și emoțională.

Socializare: Interacțiunea cu alți copii într-un mediu relaxat și stimulant va ajuta la dezvoltarea abilităților sociale și la formarea de prietenii noi.

„Caravana școala din cartier” aduce împreună educația și joaca într-un mod inovator și accesibil, ajutând copiii să învețe prin experiență și să se dezvolte într-un mediu non-formal. Evenimentul este deschis tuturor copiilor din comunitatea buzoiană.

Detalii privind programul complet, locațiile vor fi disponibile pe pagina noastră de Facebook și pe pagina de Instagram.

Vă invităm să vă alăturați în această călătorie educativă și distractivă alături de cei mici!

Proiect finanțat de Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman alături de partenerii:
Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu Buzău
Școala Gimnazială nr. 11 Buzău
Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu Buzău
Școala Gimnazială Sf. Apostol Andrei Buzău
Liceul Teoretic Alexandru Marghiloman