Anunț important pentru elevii care circulă cu autobuzul în Municipiul Buzău: din 13 septembrie, carduri gratuite, pentru anul scolar 2021-2022

Societatea Trans Bus din Buzău a comunicat luni, modalitatea de obținere a cardurilor de călătorie gratuită cu autobuzul, pentru elevii înscriși în anul școlar 2021-2022.

Astfel, elevii domiciliați în Buzău, vor primi în continuare gratuitate la transportul în municipiul Buzău, urmând ca elevii navetiști să achite contravaloarea abonamentului.

„Stimați elevi,

Vă aducem la cunoștință următoarele :

Începând cu 13 septembrie 2021, pentru anul școlar 2021-2022, elevii cu domiciliul în municipiul Buzău, beneficiază de abonament gratuit tip card, la transportul public local efectuat pe raza municipiului Buzău. Abonamentul gratuit tip card se eliberează sau se reincarcă pe baza carnetului de elev vizat la zi si a actului de identitate care atestă domiciliul pe raza municipiului Buzău.

Începând cu 13 septembrie 2021, pentru anul școlar 2021-2022, elevii din zona Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Buzău – Mărăcineni”, care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, beneficiază de abonamente tip card contra cost, conform Ordonanței de Urgență nr. 50 din 16 iunie 2021 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, și a Ordinului nr. 4426/ din 26 iulie 2021 privind aprobarea Metodologiei de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu. Abonamentul tip card emis conform OUG 50 din 16 iunie 2021, se eliberează în baza carnetului de elev vizat la zi și a actului de identitate.

Eliberarea abonamentelor tip card pentru elevii din zona Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Buzau-Mărăcineni”, se face doar prin punctele de emitere carduri ale societății Trans Bus S.A. Buzău , după cum urmează:
Gara Tohaneni
Bazar (stație Profi)
Catedrala (Bisericuța Copiilor)
Piața Dorobanți
Unirii BIG
Parcul Crâng
Piața Centrală

Locațiile punctelor de emitere/reincărcare sunt disponibile pe site-ul www.transbusbuzau.ro.” se precizează într-un comunicat remis de societatea Trans Bus.