Tânăr de 39 de ani din comuna Cozieni, decedat în condiții suspecte.Criminaliștii buzoieni au demarat o anchetă

Criminaliștii buzoieni au început o anchetă pentru a afla împrejurările în care a murit un bărbat de 39 de ani, din comuna Cozieni. Decesul a survenit cu câteva zile înainte ca trupul neînsuflețit să fie descoperit.

Moartea lui Ene Anton Silviu, un bărbat în vârstă de 39 de ani, a bulversat micuța comunitate din satul Trestia, comuna Cozieni. Consăteanul lor era totdeauna dispus să ajute, fiind printre cei mai tineri dintre localnici.

Silviu locuia în gospodăria mamei lui, într-o aripă a casei. Nu era căsătorit iar venitul său lunar era format din ajutorul social și câștigurile cu ziua, după muncile prestate sporadic prin gospodăriile vecinilor.

De câteva zile, spun vecinii familiei Ene, Silviu se comporta ciudat, petrecând mai mult timp în casă, departe de vecini și prieteni. Pe data de 20 februarie 2023, mama l-a vizitat pentru a afla de ce nu iese în curte, ca de obicei, însă l-a văzut acoperit cu plapuma și nu a vrut să-l deranjeze.

Cadavrul bărbatului de 39 de ani a fost descoperit două zile mai târziu, de fratele său. Acesta locuiește în același sat, la câteva ulițe distanță de casa părintească, împreună cu familia lui.

Trupul lui Silviu era în pat, așa cum îl văzuse și mama lui cu câteva zile înainte. Avea vânătăi pe față, însă cel mai probabil ca rezultat al modificărilor fizice ale corpului omenesc după deces. Cazul este catalogat ca moarte suspectă, astfel că polițiștii au deschis un dosar penal și au dispus efectuarea necropsiei.

Bărbatul de 39 de ani nu avea antecedente medicale, spun surse din rândul anchetatorilor, asta și pentru că nu fusese de peste un deceniu la controale medicale. Nu era cunoscut nici ca mare consumator de alcool, spun vecinii săi, iar atunci când bea se simțea rău și mergea la culcare.