Afacere ingenioasă dezvoltată de un ONG din județul Buzău: legume bio livrate prin plata unui abonament lunar sau anual

Primele 20 de lădițe cu marfă proaspătă au ajuns deja la clienți din București și Buzău.

O afacere ingenioasă cu legume și verdețuri bio livrate prin abonament a fost lansată în pandemie de o asociație umanitară care administrează un cămin de copii din Pănătău, județul Buzău.

Produsele sănătoase sunt cultivate după metode vechi, în sere neîncălzite, lucrate doar manual și ajutate cu îngrășământ natural provenit din gunoiul de grajd.

”Este o salată crescută din sămânța noastră, plantată de noi. Nu am forțat-o cu nimic. A fost foarte frig și de aceea a crescut mai încet”, spune Cristina, una dintre angajatele fermei legumicole.

Cristina și Daniela au zi de zi grijă de legumele crescute fără chimicale în solariile asociației Amurtel. Pentru a avea producție suficientă până toamna târziu, cele două angajate pregătesc permanent răsaduri.

Primele lădițe cu legume bio din Grădina Amurtel au fost pregătite deja pentru clienții care au încheiat abonamente. Coșul conține de la verdeață, usturoi și ridichi, până la ceapă verde și urzici.

”Pregătim lădițele pentru București. Punem legume adunate din grădină, ceapă verde, urzici, rucola, pătrunjel, ridichi și ustutroi verde. Mai avem germeni de ridichi, pentru salate”, spune Cristina.

De la începutul lunii mai și până în decembrie, legumele bio ajung săptămânal în casa fiecărui abonat, în fiecare zi de miercuri, prin livrare acasă. Serviciul este adresat celor care doresc să consume mâncare sănătoasă, să nu aibă grija aprovizionării în fiecare săptămână și, în același timp, să sprijine o cauză socială.

”Ne-am pregătit pentru livrare din Grădina bio Amurtel, culese astăzi, și tot astăzi ajung pe masa clientului. O parte ajunge la București, iar cealaltă parte, la Buzău. Sunt foarte proaspete”, declară Nicolae Albu, livrator.

Prețul promoțional este de 80 de lei pentru coșul familial și 62 de lei pentru coșul mignon. Grădina bio Amurtel are încheiate până acum jumătate din numărul de abonamente pe care le poate onora pe parcursul unui an.