VIDEO La Plaiul Nucului a nins ca-n povești: „Zici că vine Crăciunul, nu Paştele!”

322

Localnicii din Plaiul Nucului, comuna Lopătari, s-au trezit cu nămeți după o noapte de ninsori abundente. Localitatea situată la peste 1.000 de metri altitudine, s-a aflat sub cod portocaliu de ninsori.

”Ne-am trezit dimineaţă cu zăpadă de peste 15 centimetri grosime. Zici că vine Crăciunul, nu Paştele. Am muncit mult să deszăpezim prin curte, în faţa casei. E bună zăpada pentru că mai amână înmugurirea pomilor până când se va încălzi bine”, spune un localnic din Plaiul Nucului.

Oamenii din Plaiul Nucului spun că, marţi noapte, ”a nins cât pentru o lună”. Ei susţin însă că sunt obişnuiţi cu iernile lungi, în trecut având parte de ninsori şi în luna aprilie.

”A nins în satele de sus, Plaiul Nucului, Ploştina. Nu au fost probleme însă noi avem utilajele pregătite, în cazul în care trebuie să intervenim”, transmite primarul din Lopătari, Claudiu Constantin.

La Bisoca, drumarii au ieşit pe şosele pentru a îndepărta zăpada de pe uliţe, acolo unde viscolul a format troiene. Şi aici, stratul de zăpadă a ajuns să măsoare aproximativ 10-15 centimetri.

Zona de munte a judeţului Buzău se află sub cod portocaliu de ninsori până miercuri noapte la ora 23.00.