Competiția internațională „Cupa Baja 555 România”, în week-end, la Buzău. La start, sportivii români și străini, cu prezențe la campionate mondiale

In acest weekend se va desfășura la Buzău competiția internațională Cupa Baja 555 România. Organizat de ACS Baja 500 Motosport, evenimentul restricționat se regăsește în calendarul competițional al Federației Române de Automobilism Sportiv și contează atât pentru East European Tout Terrain Series, cât și pentru Campionatul Internațional ACSI Motorsport.

Prin eforturile organizatorilor și ale autorităților locale din județul Buzău, Cupa Baja 555 România, ajunsă la a 5-a ediție, va reuni la start echipaje din România, Italia, Bulgaria, Turcia și Ùcraina, cei mai mulți dintre sportivii străini având în palmares prezențe la campionate mondiale și la compețiții precum Dakar, Africa Eco Race, Silkway sau PanaAfrica.”Ne bucură faptul că acest eveniment va avea vizibilitate în Europa prin prezența numeroaselor echipaje din străinătate. Am pregătit totul la cel mai înalt nivel, condițiile sunt la fel ca la o etapă de Campionat European, fără nicio exagerare”, a precizat președintele ACS Baja 500, Maurizio Bordon.

Întinsă pe 555 de kilometri, care vor fi parcurși de concurenți într-o singură zi, după modelul Dakar, la Cupa Baja 555 România se anunță pe cât de rapidă, pe atât de dificilă, traseul urmând să cuprindă drumuri pe câmpii, dealuri, păduri, munți și sol acoperit cu nisip.

La linia de start vor fi prezente vehicule din toate categoriile care pot participa la cursele de rally raid: auto, moto, buggy, utv, atv și quad.

Programul evenimentului:

9 iulie, ora 15.00 – Start Festiv: Gura Calnăului, Vadu Pașii, Buzau (circuit motocros)

10 iulie, ora 7.00 – Startul competiției: Piata Daciei nr. 1, Buzău ora 20.00 – Festivitate de premiere: Piata Daciei nr. 1, Buzău