Pesta porcină africană face ravagii în comuna Florica: peste 8000 de animale vor fi sacrificate

298

Autoritățile sanitar-veterinare au declarat focar de pestă porcină în comuna Florica, la una dintre cele mai mari ferme de creştere a porcilor din judeţul Buzău. A fost dispusă sacrificarea celor peste 8.200 de animale din exploatație.

Proprietarii vor fi despăgubiți de stat pentru animalele sacrificate, însă timp de șase luni în ferma cu zeci de angajați din zonă nu vor mai putea fi crescuți porci.

„Ca urmare a confirmării unui focar de pestă porcină africană în exploataţia comercială industrială de suine deținută de SC Agronicolescu SRL – Florica, situată în extravilanul comunei Florica, în cadrul ședinței de joi, 02.09.2021, a Centrului Local de Combatere a Bolilor a fost aprobat planul de intervenție pentru prevenirea răspândirii PPA”, transmite Instituția Prefectului.

Ferma este una dintre cele mai mari din judeţ, iar după confirmarea virusului pestei porcine, toate cele 8.200 de animale vor fi sacrificate şi incinerate, pentru a se încerca evitarea transmiterii virusului şi mai departe de perimetrul fermei.

Nu se cunoaște sursa transmiterii virusului în fermă, una dintre cele mai moderne din județ, însă a fost identificat și în câteva gospodării ale localnicilor din Florica, unde s-au aplicat aceleași măsuri drastice pentru prevenirea și limitarea virusului pestei porcine.