VIDEO Vijeliile fac ravagii în județul Buzău: copaci căzuți, solarii afectate, incendii de vegetație, intervenţii de urgență ale pompierilor

Rafalele puternice de vânt care s-au abătut de astăzi dimineată asupra judetului Buzău au provocat zeci de avarii la conductorii electrici din Smeeni, Vernești, Cândești și Zorești mai mulți abonați Electrica reclamând că au rămas fără curent.

În comuna Glodeanu Sărat, un bazin legumicol important, rafalele de vânt au distrus mai multe solarii. Folia a fost făcută franjuri, iar în urma vijeliei au rămas doar stâlpii de susținere. Unii dintre fermieri apucaseră să înființeze culturi în spațiile protejate.

Județul Buzău se confruntă marți cu un cod portocaliu de vânt puternic și vijelii, primele probleme fiind raportate chiar de astăzi dimineață.

În urma condițiilor meteo extreme, anunțate de ANM, un copac s-a prăbușit peste un gard din comuna Smeeni.

Pompierii au intervenit rapid pentru îndepărtarea resturilor lemnoase cu o autospecială dotată cu mijloace de primă intervenție.

De asemenea mai multe echipe de intervenție de la societatea de distribuție Electrica acționează pentru rezolvarea avariilor semnalate de clienți, în urma ruperii unor conductori de pe stâlpi.

La Vernești și Pănătău cablurile de înaltă tensiune s-au lovit din cauza rafalelor de vânt iar scânteile rezultate au declanșat mai multe incendii de vwgetație uscată.

Codul portocaliu de vânt și vijelii puternice în județul Buzău este în vigoare până la ora 23.