Meniuri exotice la cel mai select restaurant din Buzău, în zilele cu dezlegare la pește și în noaptea de Anul Nou

Peștele este la mare căutare, în luna decembrie, pentru a fi pus pe masă în zilele cu dezlegare la pește și în noaptea de Anul Nou. Dacă sunteți în criză de idei, vă sare în ajutor Ramesh, un experimentat bucătar din Nepal, venit la un restaurant din Buzău să prepare meniuri exotice.

Pe scurt, rețeta lui Ramesh te învață cum să pregătești bibanul de mare cu broccolini, fierte câteva minute și apoi trase în tigaia cu ulei de măsline și unt.

Înainte de a prepara peștele la grill cu broccolini, sau baby broccoli, trebuie să vă asigurați că aveți următoarele ingrediente: un cubuleț de unt, ulei de măsline, usturoi mărunțit, sos de soia, oțet, sare, piper, piper roșu, ardei iute, rozmarin și câteva felii de portocale.

Mai întâi puneți pe grill peștele eviscerat și presărat cu sare iar în paralel încălzim apă într-o cratiță mică, în care să încapă câteva buchețele de broccolini.

”Broccolini este mai gustos și mai sănătos decât broccoli. Se combină foarte bine cu peștele, dar și cu carnea de vită. Servit cu biban de mare, în cazul nostru, dă o savoare deosebită”, spune Ramesh, bucătar la Garden Restaurant.

Sfatul bucătarului asiatic este de a regla puterea grătarului electric la 70 de grade Celsius. Odată pus pe plită, aveți grijă permanent să întoarceți peștele, ca să nu se ardă, ci doar să prindă nuanța aurie.

În timp ce peștele se rumenește, pregătiți buchetele de broccolini.

”Când bibanul este aproape gata, puneți legumele în apa opărită și le țineți la fiert în jur de un minut. Înainte se pune sare în apă, pentru ca leguma fiartă să își păstreze culoarea vie, frumoasă. Nu puneți capac și amestecați continuu”, spune Ramesh.

Între timp, înainte ca peștele să se rumenească, pe un alt ochi al aragazului puneți o tigaie cu puțin ulei de măsline, câteva bucăți de usturoi și un cubuleț de unt.”Când usutoiul începe să devină maro, scoateți legumele de la fiert și le mutați în tigaie. Adăugați sare, piper, amestecați legumele, mai presărați puțin chilli și vreo patru linguri de sos de soia. Când simțiți că legumele sotate au prins consistența potrivită, aranjați totul pe platou, lângă pește.

Garnitura se poate completa cu câteva felii de portocale proaspete, ardei copt și puțin rozmarin. Acest preparat poate fi combinat perfect cu un vin roșu sau roze.