Consiliul Județean Buzău ar putea deveni acţionar la Trans Bus SA

Primarul Constantin Toma a anunțat că a semnat recent un protocol de colaborare cu președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, care prevede ca mai multe proiecte, printre care și unul care vizează societatea de transport în comun Trans Bus, să fie puse în practică imediat după alegerile locale.

Unul dintre puncte este cooptarea Consiliului Judeţean ca membru în ADI Transport şi ca acţionar în Trans Bus SA, pentru dezvoltarea transportului în comun în tot judeţul Buzău.

Societatea Trans Bus este în continuă extindere în județul Buzău. Autobuzele operatorului vor ajunge în Costești și Gherăseni, care vor fi operate împreună, plus Ulmeni.

O primă etapă este intrarea comunelor Costești și Ulmeni în ADI, asociația care operează Trans Bus, Gherăseni fiind deja membră.

În perioada următoare se va rezolva partea juridică, urmând ca serviciul să devină efectiv în momentul în care societatea va mai achiziționa și înmatricula 30 de autobuze second hand.

Cu începere din 2017, Trans-Bus s-a extins în comunele Vadu Pașii, Gălbinași, Țintești, Smeeni, Merei, Stâlpu, Vernești, Tisău și Cernătești.