VIDEO – Accident cu victime, din cauza unui semn de circulație vandalizat. Ștergerea unei dungi a schimbat radical sensul indicatorului

Ghinion teribil pentru o tânără de 27 de ani din satul Mitropolia, comuna buzoiană Brădeanu. În timp ce conducea pe drumul județean 203C, în weekend a avut neșansa să provoace un accident rutier. A intrat într-o intersecție, derutata de un semn de circulație care peste noapte s-a transformat dintr-unul care semnifica sfârșitul drumului cu prioritate, într-unul care arată că ai prioritate de trecere.

Nefericitul eveniment s-a produs la intersecția drumurilor DJ 203C si DJ 203I, în apropiere de localitatea Scutelnici.


Tânăra șoferiță, ce se afla la volanul unui autoturism Opel, se deplasa dinspre satul Mitropolia către Scutelnici, însă derutata de semnul buclucaș nu a mai observat si Stopul care o obliga să oprească la intersecția dintre cele doua drumuri.

Autoturismul acesteia a intrat în coliziune cu un autoturism Fiat, la volanul căruia se afla un bărbat din București, care circula regulamentar, pe drumul (DJ 203I) dinspre orașul Pogoanele.

În urma impactului, cele două autoturisme au fost avariate, pasagerii lor suferind multiple fracturi. O femeie aflată pe scaunul din dreapta șoferului autoturismului Fiat, a primit îngrijiri medicale, fiind internată la acest moment la un spital din capitală.

Șoferița găsită vinovată de polițiști a suferit o fractură la un deget și multiple contuzii în zona abdominală.

Deși polițiștii au stabilit cu certitudine ca vinovată pentru producerea acestui accident este șoferița din Mitropolia, pentru neacordare de prioritate, soțul acesteia susține că vinovat este în primul rând administratorul drumului.

Șoferița a fost derutată de indicatorul rutier, căruia cineva i-a dezlipit banda neagra, transformându-l astfel într-unul ce anunța ca urmează un sector de drum cu prioritate.

De altfel mai multi șoferi care au trecut prin zonă au fost si ei surprinși de apariția acestui indicator rutier, afirmând ca nu este normal ca pe lângă un semn ce anunță că există un drum cu prioritate, la câțiva metri sa apară si semnul STOP.

”Săptămâna trecută nu era acest indicator aici, nu stiu cum a aparut acum… Dacă nu ești atent aici, chiar poti sa o patesti. Este un semn care se contrazice cu celalalt”, a declarat un șofer din București, surprins de transformarea peste noapte a acestui indicator rutier.

În urma evenimentului rutier, polițiștii au deschis un dosar penal de vătămare corporala din culpă, continuând cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor producerii accidentului. Sensul indicatorului a fost schimbat radical după deteriorarea lui de către indivizi iresponsabili.