Explozie de infectări cu Covid-19, la Buzău. Toate locurile de la ATI, ocupate

Autoritățile din sănătate au anunțat, miercuri, cel mai negru bilanț în privința evoluției COVID, de la începutul anului, în județul Buzău. Au fost raportate nu mai puțin de 72 de noi îmbolnăviri și două decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus.

Creşterea numărului de cazuri de COVID-19 pune pe jar autoritățile sanitare din județul Buzău. De aproape două săptămâni, datele furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău indică o creştere a numărului de bolnavi cu COVID-19.

Acest lucru se resimte și în secţia ATI a Spitalului Judeţean Buzău. Aici, deși a fost suplimentat numărul de paturi, toate locurile sunt ocupate. Din păcate, unii dintre pacienți sunt în stare gravă.

„La acest moment, secția ATI a Spitalului Județean Buzău deține 14 locuri pentru pacienții confirmați cu COVID-19. A fost suplimentat numărul cu încă două locuri. Menționăm că toate cele 14 locuri sunt ocupate: doi dintre pacienți sunt intubați iar 12 sunt pe mască de oxigen”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

În ultimele două săptămâni, aproape 600 de buzoieni s-au infectat cu noul coronavirus. Responsabilii Direcției de Sănătate Publică se tem că se va repeta situația din valul doi al pandemiei, când, pe fondul supraaglomerării secțiilor COVID din spitale, mulți bolnavi au fost tratați acasă.

De la începutul pandemiei, în județul Buzău s-au înregistrat aproximativ 10.400 de cazuri de persoane infectate cu virusul Sars-CoV-2 și aproape 300 de decese.