Sfârșit tragic pentru fetița din Găvănești căutată de două zile: descoperită fără viață, în râul Buzău

Fetița de 5 ani și 7 luni din satul Găvănești, comuna Săgeata,  dispărută miercuri seara de la domiciliu, a fost găsită fără viață, plutind pe râul Buzău. Cadavrul micuței a fost zărit dintr-un elicopter, pe raza județului Brăila, la zeci de kilometri în aval de locul dispariției.

Temerea cea mai mare a tuturor, că fetița ar fi căzut în râul Buzău, s-a confirmat, după două zile de căutări frenetice, la care au participat peste 150 de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari.

De altfel domiciliul victimei se află la nici o sută de metri de albia pe unde curge râul Buzău.

Sâmbătă dimineață, un elicopter a survolat perimetrul din apropierea râului Buzău, unde existau suspiciuni că ar fi ajuns fetița.

Peste 100 de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari s-au mobilizat și au periat din nou împrejurimile iar survolul elicopterului a ajuns până în județul Brăila, unde a și fost descoperit cadavrul, plutind pe râul Buzău.

„În urma survolarii spațiului aerian a fost observată pe cursul râului Buzău, în județul Brăila, silueta unui cadavru. Corpul neînsuflețit ecuperat din albia râului Buzău, în județul Brăila, a fost identificat ca aparținând minorei din Găvănești.” se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Buzău.

Părinţii şi-au dat seama că fetiţa de cinci ani şi şapte luni a dispărut din curtea casei din Găvăneşti, județul Buzău, miercuri seara în jurul orei 21.30.

Disperaţi, oamenii au cerut ajutor la poliție și la localnici, însă nimeni nu a mai reușit să o găsească în viată pe micuța de nici 6 ani.